Mitt schema den senaste tiden har varit 8-18. Det betyder att jag säger tack och hej när själva "grejen" drar igång: kvällsserveringen. Men av olika anledningar har jag fått det här schemat och det har vissa positiva sidor också. Delvis skönt, delvis väldigt synd att missa julaftonskvällen och nyårsaftonskvällen på arbetet. På nyår så serverade de till och med med silverkupor!
Jag slapp i alla fall att sitta ensam på högtidskvällarna. Innan serveringen drog igång på julaftonen så bjöds det på bubbel vid baren för gästerna, jag var välkommen att delta i mina privata kläder. (Min chef tyckte dock att jag skulle festa till det ta på mig min Dirndl, alltså mina arbetskläder.) Seniorchefen höll tal, vi sjöng julsånger och tomteblossen i julgranen tändes. Brandlarmet tjöt och chefen försökte få alla att skriksjunga Stille Nacht för att överrösta oväsendet. Det var ganska kul.
Vid tolvslaget på nyårsafton stod jag utomhus och skålade såväl med kollegor som med gäster och njöt av fantastiska fyrverkerier (här har folk råd att köpa riktiga grejer). Jag hade en väldigt rolig kväll som avslutades med tre timmars sömn inför nästa dag... det är ju bara nyårsafton en gång om året. Haha - en gäst tyckte att jag var en stor förebild för hennes döttrar eftersom jag klarade av att jobba och festa samtidigt.
I mitt förra inlägg skrev jag att vi fått en kock som fyllde den sista platsen i köket - han har tyvärr stuckit. Snälla snälla snälla låt det komma ännu en ny, min pojkvän står i köket från morgon till kväll - varje dag.
Sötis, du ska veta att jag håller tummarna för att ni ska få mer personal. Helt sjukt att ni ska ha det som nu ju.
SvaraRaderaTa hand om dig! <3
Denna och halva nästa vecka är det en svacka - väldigt skönt :) förhoppningsvis utnyttjar någon tiden med att söka kock.
Radera